ASSOCIACIÓ QUERCUS, vint­i­cinc anys d’ecologia, muntanya i animació.  

Quasi alhora que es publica aquesta segona edició de Rayuela, la revista de l'IES La Vereda de La Pobla de Vallbona, es compliran vint­i­cinc anys de la fundació de l'Associació Quercus.  Aquesta associació, que es va concebre amb la idea d'aportar a l'associacionisme, que ja existia a la comarca del Camp de Túria, un vessant més independent i menys lligada a institucions religioses, polítiques o privades. Per tant, amb un marcat caire aconfessional, apolític i altruista.
Des de l’inici fins a hores d’ara s'ha romàs en aquesta línia, tractant d'assolir aquests objectius:   ­ Oferir alternatives d'oci al jovent a dintre de les activitats a l'aire lliure.    ­ Fomentar la  interrelació entre joves i xiquets de diferents entorns i estrats socials.    ­ Practicar actituds de compromís i de participació activa en la defensa, conservació i millora de la natura.
Actualment l'associació té tres seccions: ecologia, muntanya i animació. La Junta Directiva de l'associació es reuneix cada dimecres a les 19h. als baixos de la Llar dels Jubilats de La Pobla de Vallbona.



Ens agradaria informar que l'associació no funciona amb socis i tampoc amb quotes. Disposem d'una base de dades de les persones que per una raó o l'altra estan vinculades a Quercus i la utilitzem per a mantenir­les informades de les activitats. També, és clar, ho fem mitjançant les xarxes socials i la web.
Volem també, aprofitar la finestra que ens ofereix la publicació Rayuela per a parlar breument de les activitats que es realitzen des de l'associació. Com no podria ser d'una altra forma, aquestes depenen de l'època de l'any:
-Senderisme, excursions i rutes durant tots els mesos de l'any i per a totes les edats. Algunes programades des de l'associació, i altres propostes per col·lectius o institucions. Destacar l'emblemàtica travessia per la Serra Calderona a l'octubre i l’ascens a cim del Penyagolosa al gener.
­ També, un grup, més preparat de l'Associació, realitza ascensions a cims més elevats (Alps, Pirineus, Atles...), considerades d'alta muntanya, pics per dalt dels 2.500 m.

-Barranquisme aquàtic a l'estiu i en sec la resta de l'any. ­
-Escalada, practicada per la secció de muntanya, realitzant periòdicament algun curs d'iniciació i/o de perfeccionament.  ­
-Jornades d'animació per a xiquets i joves.
-Cursos de formació per a monitors de temps lliure.  ­
-Xarrades, col·loquis i rutes ecològiques.  ­
-Acampades de diversos dies o de cap de setmana.  ­
-Destacar els Campaments d'Estiu, una activitat que ens ocupa pràcticament des de març a fins a juliol. Cada any realitzem tres campaments, dos per a xiquets de 8 a 14 anys i un per a joves de 15 a 19 anys.

Per a aquest 2014.

CAMPAMENTS DE XIQUETS:
Lloc: Alberg “Puente Alta”, a Calles
Primer Torn: del 2 a l'11 de juliol
Segon Torn: de l'11 al 20 de juliol

CAMPAMENT MULTIAVENTURA PER A JOVES: 
Lloc: “Hoces del Cabriel”, a Venta del Moro.
Data: del 19 al 26 de juliol

Aprofitem per a invitar a tots els xiquets i joves a participar en els propers campaments, alhora que a tothom en general a participar i formar part d'aquesta associació.

http://www.quercusweb.com/
https://www.facebook.com/associacio.quercus

No hay comentarios:

Publicar un comentario