Quercus

Lara- ¿Què és Quercus?

Jesús- Quercus es una associació creada amb caràcter aconfessional i apolític, que té com a objectius basics la promoció d’activitats al aire lliure per a gent jove i xiquet.

Lucia- ¿Amb quina finalitat comença l’associació?

Jesús- Com ja hem avançat una mica, els fins de la associació és promoure les activitats en el medi ambient.

Lara- ¿Què sensació voleu transmetre amb els campaments?

Vicent- Volem donar un tipus de valors que siguen en part un poc alternatius, que tal volta no es troben a la societat actual. Per això mantenim els ideals amb els que vam començar i intentant ensenyar valors com la solidaritat, companyerisme, igualtat, entre atres. El que intentem ensenyar en els campaments es que podem passar-ho bé ajudant als demes i es un valor molt important per a nosaltres. A més, la ecologia, el amor a la natura, fer esports en el mig natural.

Lucia-¿Què projecte teniu actualment social i culturalment? En estiu son campaments però en aquest moment.

Vicent- Nosaltres contínuament estem fent activitats per a la gent de la associació, és a dir, qualsevol persona que li agrada la natura i tot el que la rodeja, ja que no es una associació tancada en membres associats sinó que qualsevol persona que vulga pot donar-nos el seu e-mail i rebre la informació de les nostres activitats. Les activitats que més realitzem en aquestes temporades son excursions com per exemple la del Puig Campana que estem intentant datar i després en nadals farem l’ascensió al Penyagolosa, una excursió molt significativa ja que la fem tots els anys en eixes fixes. Són activitats físiques però sempre des de la vessant social i cultural, ja que quant anem a un lloc intentem apropar-nos a la cultura, a la gent, al mode de vida, a les seues activitats del paratge que visitem, i en quant a la vessant social perquè donem la opció a la gent de la Pobla de qualsevol àmbit que participe a les activitats fent una llavor integradora inclús que ve gent d’altres pobles.

Jesús- No hi ha que oblidar el tema del cicle familiar que regularment portem, una sèrie de excursions (una cada mes) amb el suport de la regidoria de cultura i que poden participar tant joves com adults.

Lara- ¿Amb la diversió com ensenyeu als joves?

Salva- Solem utilitzar les dinàmiques de grups, els taller que realitzen els xiquets amb un rerefons, en traure un valor i açò el que fa es que per mitja dels jocs o activitats els xiquets puguin aprendre els valors que anteriorment a dit Vicent.

Vicent- El joc es un vehicle, una metodologia, el que fa que es pugues transmetre la teua pedagogia a partir del joc. En l’institut s’ensenyen uns coneixements que el professor t’ensenya, nosaltres volem fer que s’ensenyen diferents valors que tal volta a l’escola no s’aprenguin.

Lucia- ¿Què ha fet que recolzeu aquets projecte econòmicament?

Salva- Principalment, poder arribar a la gent jove que esta a l’institut i comunicar-li tot el que fem a la associació i que millor manera de fer-ho que a través de la revista i donar-nos a conèixer.

Vicent- També per que ens el han ofert i hi ha gent de la nostra associació que treballa en aquest projecte i per lo tant pensem que es un projecte que hi ha que recolzar-lo perquè la gent jove decideix fer una cosa per el seu conter i que porta que altres joves s’assabenten.

1 comentario: